Pasta do kanapek z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów

Pastę do kanapek robiliśmy na warsztatach kulinarnych JCC Kraków. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna, polecam ją osobom lubiących smak suszonych pomidorów i kolendry. Nie wegetarianom polecam pastę na kromce bagietki lub chleba z kawałkiem chorizo - po hiszpańsku lub z pikantnym salami - po węgiersku lub ze sporym plastrem kiełbasy Lisieckiej - po małopolsku :)



Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • słoik suszonych pomidorów
  • pęczek kolendry
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj kaszę jaglaną wg wskazówek na opakowaniu
  • Przestudzoną kaszę zmiksuj blenderem z suszonymi pomidorami niezbyt dokładnie, aby było widać kawałki pomidorów
  • Posiekaj drobno kolendrę, dodaj do pasty, posól, popieprz, wymieszaj (można dodać trochę zalewy ze słoika po suszonych pomidorach).




2 komentarze:

  1. Koniecznie muszę zrobić :) lubię takie smaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. także musze spróbować pasty to moja specjalnośc

    OdpowiedzUsuń

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny