Siemens Akademia Smaku rozpoczął nowy projekt spotkań miłośników
sztuki kulinarnej, których poza gotowaniem, pasjonuje świat i fascynuje jego
kultura. W ramach tych spotkań zapraszani będą znani eksperci, artyści,
blogerzy i przedstawiciele mediów. Spotkanie prowadziła Anna Drozdowska - BSH,
Paulina Kalińska - stylistka potraw i Konrad Birek - Szef kuchni. Tematem
przewodnim tych warsztatów był Food Design, dzięki którym mieliśmy okazję zarówno
przygotowywać potrawy, jak i w sposób kreatywny i różnorodny podawać te same
potrawy na różne sposoby. Piękno potraw i ich składników, ciekawość nowych
smaków, możliwość korzystania z nowoczesnego sprzętu AGD marki Siemens,
degustacja wspólnie przyrządzonych potraw, wiedza przekazywana przez ekspertów,
oraz sympatyczna atmosfera spotkania sprawiła, że dzień ten mile wspominam :)
Na warsztatach przygotowywaliśmy:
- chłodnik z melona z imbirem i szynką parmeńską
- krewetki królewskie w sosie tajskim z mleka kokosowego
- pikantna pierś z kaczki w wędzonej czerwonej papryce podana z gruszkami duszonymi w śliwowicy
- gruszka w przyprawach korzennych podana z sosem karmelowym
Świetne fotki :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFajne warsztaty!
OdpowiedzUsuńSuper warsztaty i te potrawy...
OdpowiedzUsuńmniam...