Food Design : Wysmakowane piękno

Siemens Akademia Smaku rozpoczął nowy projekt spotkań miłośników sztuki kulinarnej, których poza gotowaniem, pasjonuje świat i fascynuje jego kultura. W ramach tych spotkań zapraszani będą znani eksperci, artyści, blogerzy i przedstawiciele mediów. Spotkanie prowadziła Anna Drozdowska - BSH, Paulina Kalińska - stylistka potraw i Konrad Birek - Szef kuchni.  Tematem przewodnim tych warsztatów był Food Design, dzięki którym mieliśmy okazję zarówno przygotowywać potrawy, jak i w sposób kreatywny i różnorodny podawać te same potrawy na różne sposoby. Piękno potraw i ich składników, ciekawość nowych smaków, możliwość korzystania z nowoczesnego  sprzętu AGD marki Siemens, degustacja wspólnie przyrządzonych potraw, wiedza przekazywana przez ekspertów, oraz sympatyczna atmosfera spotkania sprawiła, że dzień ten mile wspominam :)


Na warsztatach przygotowywaliśmy:
  • chłodnik z melona  z imbirem i szynką parmeńską
  • krewetki królewskie w sosie tajskim z mleka kokosowego
  • pikantna pierś z kaczki w wędzonej czerwonej papryce podana z gruszkami duszonymi w śliwowicy
  • gruszka w przyprawach korzennych podana z sosem karmelowym










































3 komentarze:

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny