W miniony weekend miałam przyjemność brać
udział w warsztatach kulinarnych "Odkryj smaki kuchni śląskiej" organizowane
przez WSP "SPOŁEM". Na warsztatach poznałam wielu blogerów,
których wcześniej nie znałam osobiście, a znałam Ich blogi, jak i miałam okazję
nie raz konwersować na FB. Zajęcia odbywały się w "Chacie z Zalipia"
w Katowicach, miejscu urokliwym, co widać na zdjęciach poniżej.
Gotowaliśmy dania kuchni śląskiej, czyli wodzionkę, kluski śląskie i
szpajzę cytrynową. Dania przygotowywaliśmy wspólnie z Ireną i Andrzejem Grummich i
Ulą Mazurowską - było bardzo śmiesznie, atmosfera była bardzo luźna, gotowaliśmy
cały czas żartując, dzięki temu sobotnie dopołudnie zaliczam do bardzo udanych.
nazwa zupy "wodzionka" adekwatna do gęstości zupy :) |
Warsztaty fajne, tylko pozazdrościć:-) Ja już jutro jadę do Wrocławia na warsztaty. Nie mogę się doczekać:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńChciałabym wziąć udział w takich warsztatach :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że super się bawiłaś :) My z Marzeną w piątek bawimy się we Wrocławiu ;)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę :) może i ja kiedyś wezmę udział a takich warsztatach :)
OdpowiedzUsuń