Kolejny makaron, tym razem spiralki / fusilli w trzech kolorach. Jest to jedno z dań, których czas przygotowania, jest równy czasowi zagotowania wody na makron i jego gotowania, czyli bardzo szybkie. Może to szczegół, ale nie dla osoby, która wraca głodna z pracy i ma wyczarować "coś" szybkiego :)
W innym poście przygotowywałam steki z tuńczyka kupionego w mercacie w Barcelonie, to dopiero była przygoda - zachęcam do zaglądnięcia do postów, w których gotujemy rodzinnie w Barcelonie. Gotowanie tam było jednym z najważniejszych wydarzeń każdego dnia :)
W innym poście przygotowywałam steki z tuńczyka kupionego w mercacie w Barcelonie, to dopiero była przygoda - zachęcam do zaglądnięcia do postów, w których gotujemy rodzinnie w Barcelonie. Gotowanie tam było jednym z najważniejszych wydarzeń każdego dnia :)
Składniki:
- 1 cukinia pokrojona w plastry (najszybciej na tarce używanej na ogół do cięcia ogórków na mizerię)
- puszka tuńczyka ( nie sałatkowy)
- 1-2 ząbki czosnku
- oliwa
- parmezan do posypania
- oregano, sól, pieprz
- 2 cm papryczki chilli
- zielona pietruszka pokorojona drobno
- makaron fusilli
Przygotowanie:
- Gotuję makron zgodnie z przepisem, odcedzam
- Do gorącej oliwy wrzucam czosnek i papryczkę, po chwili dodaję cukinię, sól, pieprz, oregano do smaku. Duszę przez 5 minut.
- Dodaję rozdrobniony widelcem tuńczyk (wyjęty z puszki i odsączony na sitku)
- Wrzucam makaron do garnka z cukinią i tuńczykiem, dodaję pietruszkę, mieszam i podaję każdemu na talerz.
- Posypujemy koniecznie parmezanem, smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz