Składniki na tartę:
- 1 opakowanie Tarty na 1001 sposobów Delecta na słono
- 3 łyżki oleju,
- 120 gram zimnej margaryny
- 1-2 łyżki mąki do podsypania ciasta
- 1/3 szklanki zimnej wody
- 50 dkg umytych podgrzybków
- 1 cebula
- pęczek pietruszki
- śmietana - 150 gram
- 2 jaja
- 1/2 krążka camembert
- sól, pieprz, tymianek, oregano.
Sposób wykonania:
- rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni
- mieszankę na ciasto Delecty, wodę, 1 łyżkę oleju i margarynę miksujemy przez 3 minuty; posypując mąką rozwałkowujemy ciasto tak, aby dopasować je do formy na tartę. Ciasto na tartę w formie nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 20 minut.
- umyte podgrzybki tniemy na plastry, cebulę kroimy w drobną kostkę, połowę zielonej pietruszki kroimy drobno.
- na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, przesmażamy cebulę, dodajemy pokrojone podgrzybki i smażymy cały czas mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy połowę pokrojonej zielonej pietruszki.
- jaja, śmietanę i fix do nadzienia mieszamy razem za pomocą miksera, solimy, pieprzymy. Dodajemy pozostałą część zielonej pietruszki.
- na podpieczony i ostudzony spód kładziemy usmażone grzyby, plastry camembert i wylewamy masę jajeczną
- pieczemy ok 30 minut
*przepis zawiera lokowanie produktu
Wygląda nieźle ;)
OdpowiedzUsuńwszystkie moje smaki, podkradam i zrobię jak tylko dorwę grzyby:)
OdpowiedzUsuń