Tatar z łososia wędzonego


Bardzo szybka przekąska z łososia, którą lubię, koty chyba również. Sałatka zrobiona, teraz mogę otworzyć okno, Tyson już niecierpliwi się :)


Składniki:
  • opakowanie łososia wędzonego
  • awokado - połowa
  • cebula czerwona - połowa
  • ogórek kiszony - 1-2 sztuki
  • ogórek świeży - połowa
  • cytryna
  • oliwa
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  • Siekamy wędzonego łososia, cebulkę czerwoną, ogórek kiszony, połowę awokado
  • Polewamy oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy wszystkie składniki
  • Na otrzymaną warstwę tataru kładziemy nierówno posiekanego  świeżego ogórka (bez nasion), posypujemy pieprzem młotkowanym i gotowe. 

Smacznego :)












4 komentarze:

  1. Super podany, to bardziej jak tatar z łososia wędzonego. A rudzielec prezentuje się bosko:-))

    OdpowiedzUsuń
  2. w opisie posta mam wpisane tatar... poprawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacja, zrobię taki.
    PS. Kot piękny.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tatar wygląda super, ale jednak kocisko ładniejsze ;)

    OdpowiedzUsuń

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny