Składniki:
- papryka zielona - 1 sztuka
- groszek zielony - 100 gram
- szpinak liście - 100 gram
- bób - 100 gram
- fasolka szparagowa zielona-
100 gram
- cukinia - 100 gram
- bakłażan - 100 gram
- oliwki zielone - kilka sztuk
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa
- świeże oregano
- sól, pieprz
- kasza jaglana - 100 gram
- rukola
Sposób
wykonania:
- paprykę przekrajamy na pół i
oczyszczamy, następnie układamy na papierze saga i zapiekamy w piekarniku
nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut, zdejmujemy skórkę z papryki
- wszystkie warzywa kroimy w
słupki i przesmażamy na oliwie, aż będą miękkie
- doprawiamy
- gulasz podajemy z kaszą jaglaną
i ozdabiamy rukolą
Smacznego:)
Fajny pomysł na podanie z kaszą jaglaną. Wykorzystam;-)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja:)
OdpowiedzUsuńprowadzisz Agusik bloga? - jesli tak to napisz, chętnie odwiedzę Cię:)
Usuńten gulasz był świetny :) na pewno powtórzę go w domu :)
OdpowiedzUsuńPyszności, uwielbiam dania jednogarnkowe :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Ania
Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń