Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych
pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pierwszy dzień warsztatów miał
miejsce w restauracji Magdy Gessler "Masz Gulasz". Tematem
przewodnim warsztatów była tematyka związana z daniami warzywnymi i kuchnia FIT
- jednym słowem miało być warzywnie i dietetycznie. W warsztatach uczestniczyli blogerzy i osoby zgłaszające swoje przepisy na portalu Polska-gotuje.
Prowadzili je Szefowa Kuchni "Masz Gulasz" Urszula Ziółkowska i
Marcin Budynek. W pierwszym dniu warsztatów miała miejsce degustacja pięciu
potraw, które następnego dnia były przez uczestników osobiście przygotowywane.
Serwowane dania, to:
- Gulasz z zielonych warzyw
- Gulasz z kurczaka ze szpinakiem
i suszonymi pomidorami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie
truskawkowym podane na roszponce
- Gulasz z cieciorki i papryki na
brokułach
- Papryka faszerowana kuskusem z
fasolką szparagową
Spotkanie
upłynęło w bardzo miłej atmosferze, była okazja poznać nowe osoby, porozmawiać o tym co słychać w blogosferze, o tym co nas inspiruje i co sprawia nam radość. Pozdrawiam
wszystkie obecne tam osoby:)
Zachęcająco to wszystko wygląda:)
OdpowiedzUsuńCóż można powiedzieć, po prost aż chce się tam iść i zjeść :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym wzięła udział w takich warsztatach :) dania apetyczne, Gosiu czekam na przepisy :)
OdpowiedzUsuńPrzepisy będą pojawiać się od jutra , niby zwykłe składniki i połaczenia, ale efekkt bardzo pozytywnie zaskakuje:)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądasz z Marcinem i Ulą :) szkoda, ze mnie tam nie było :(
OdpowiedzUsuńfajnie sie mialas i to z Marcinem musiało byc sympatycznie.
OdpowiedzUsuńma niesamowite poczucie humoru i charyzmę :)
UsuńOj musiało być przepysznie,widać to na zdjęciach :-)
OdpowiedzUsuńJutro pojawi się pierwszy przepis - będzie wegetariański
OdpowiedzUsuńByło świetnie. Cieszę się, że się poznałyśmy! Gosia Ostrowska
OdpowiedzUsuń