Składniki:
- 10 białek
- 1,5 szklanki cukru
- 3,5 szklanki kokosu
- kawałki pokrojonych owoców z puszki - mango lub brzoskwinie
Sposób przygotowania:
- ubijamy białka na sztywną pianę
- dodajemy cukier i ubijamy do czasu nie wyczuwania kryształków cukru
- dodajemy kokos, chwilę ubijamy
- wylewamy masę kokosową do papilotek umieszczonych w foremkach metalowych
- delikatnie dodajemy na środek kawałki owoców
- pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni przez 10 minut z termoobiegiem, po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 115 stopni i pieczemy jeszcze około 40-50 minut - ciasto ma być przyrumienione, a dół ciastka powinien odchodzić od papilotki.
Smacznego:)
Ałć...jak to pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńjak te owoce cudnie się zanurzają w kokosance :)
OdpowiedzUsuńtakich jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńElżbieta, Patyska, Łucja, Magda -dziękuję:)
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie ;D
OdpowiedzUsuńKokosowe cudenka:)
OdpowiedzUsuń